Een Pand met Historie

Grand Café Arnhems Meisje is gehuisvest in het pand aan de Broerenstraat 41 en maakt deel uit van de historische binnenstad van Arnhem. Gelegen naast de Eusebiuskerk,  grenzend aan het Presickhaeffshuys en uitkijkend op het  Duivelshuis; kortom, meer dan genoeg te bewonderen! 

Onze zalen op de eerste verdieping zijn vernoemd naar haar vroegere bewoners. Het pand heeft reeds vele functies gehad, maar een horeca-bestemming nog niet eerder: in het begin van de 18e eeuw woonde er de welgestelde Arnhemse familie van Ommeren; vanaf 1890 werd het pand gebruikt door een agentschap van de Nederlandsche Bank en begin 20e eeuw hebben de notarissen Troost en de Kat er kantoor gehouden. Omstreeks 1920 is het pand als bijgebouw in gebruik genomen bij de Van Ranzowbank (nu Dudok) en is helaas de majesteuze voorgevel (zie foto) vervangen door een kleiner (raam)kozijn. 

Grand Café Arnhems Meisje is gebouwd met de grootste zorg voor de oude elementen van het pand. Bekijk bijvoorbeeld eens onze Troost en de Katzaal, met authentiek 16e eeuws plafond, bestaande uit zware eiken moerbalken en kinderbinten. Onze Van Ommerenzaal heeft een plafond uit de 18e eeuw; de balken hebben hun originele olijfgroene kleur. U bent welkom een kijkje te nemen in de historische gewelfkelder en de 'kluiskelder' (rond 1928 geplaatst) met originele tegelvloer.